top of page

Overgangen en overgave

 

Lief mens,


We zitten vol in de tijd van de overgang van het einde van de winter naar het begin van de lente. We bewegen van het loslaten in de mist naar het starten van een nieuwe vonk. Een tijd vol zichtbare en onzichtbare golven van beweging wat ons tot overgave uitnodigt.


Het is niet die sneeuwklok of krokus of de krentenboom in knop die voor mij de start van de lente markeert. Al jarenlang begint de lente pas echt voor mij als mijn kleine nectarine-boompje gaat bloeien. Als er roze kroonblaadjes zichtbaar worden in de knoppen, houd ik even mijn adem in. Dan is er altijd dat moment dat ik een volle bloem zie. Het voelt alsof de felle roze bloesemkracht dwars door een neutraalkleurende stille winterlucht heen is geduwd. Haar roze stralende licht zingt de sluimerstand uit mijn lijf. Haar energie rimpelt door mijn lichaamswater en laat iets in mij stralen. Als het betoverende spel van zonlicht op water.


Nectarine blossom in the sun


De nectarine signaleert naar me dat het tijd is om weer naar buiten te keren. Het is kosmologisch gezien, ook een tijd van markante overgang. De tijd van winter naar lente brengt twee schijnbaar tegenstrijdige energieën in harmonie samen. Als je erin slaagt om een einde en een begin in vreugde met elkaar te verbinden, ontwaakt er een energie van stille volheid in je. Dan zou je kunnen waarnemen dat het einde een begin is, en het begin geboren wordt in de visie van een einde. Er valt nergens een gat. Er is altijd 100% heelheid. Een vloeiende stroom van einde naar begin, van begin naar einde. De start van een nieuwe cyclus door het jaarlijkse kosmologische patroon begint je in de mist toe te zingen.


Sta eens stil bij dit Nu-moment. Adem rustig vloeiend in en uit. Hoor je de toon van vernieuwing?

Budding rose leaves with water droplets during a misty morning

Gisteren was er ook nog eens een nieuwe maan in het teken van Vissen. Dat is elementair gezien de mist, dauw, wolken of damp. Deze maan hielp je te voelen of je balans hebt gevonden tussen leven op eigen kracht (zelf organiseren/sturen) en leven in overgave en vertrouwen (een hogere kracht laten organiseren en sturen). Dat is balans leren vinden op de as van het teken Maagd (begin zomer) en Vissen (einde winter), twee tegenovergestelde tekens. Geloof je dat je gedragen en gevoed wordt door een liefdevol universum? Of ben je alleen, op eigen kracht je leven aan het vormgeven? De nieuwe maan in Vissen hielp je vertrouwen te vinden in je diepste verlangens en voorkeuren en wilde je laten weten dat het leven ze helpt vervullen. Het in vorm brengen van je verlangens vergt voor sommige mensen dat ze zich meer mogen bewegen naar bewuste aardse acties (Maagd). Voor anderen is het juist van belang dat ze het handelen mogen loslaten, meer mogen focussen op hun dromen en leren vertrouwen dat deze vanzelf door het leven worden vervuld (Vissen).  Candle under water with play of light and water drops


Elke maand is er een unieke energetische kleur die gevierd en doorleefd wil worden. Het is zo fijn als je meebeweegt met een grotere golf; een natuurlijk levenslied dat je hart wakker zingt en het hoofd stil laat vallen, zodat de zintuigen je kunnen vullen met rijke sensaties, kleuren, smaken, geluiden en geuren.


subtiele mistige ochtenddamp op je huid, fonkelend sterrenlicht op je netvlies, een warme golf vol bloesemgeur

 

Het is een golfbeweging die nooit doorbroken wordt. Elk jaar vier ik met een kleine groep vrouwen deze oneindige beweging door het kosmologische patroon. Het is mijn manier om stil te staan bij een natuurlijke ritme dat je thuis laat komen bij jezelf en als mens op aarde.clear crystal grid with spiral shell and dried rose leaf petals


Je kunt natuurlijk ook zelf je bewust worden van de natuurlijke stroom. Wat zijn jouw markers in het jaar die je laten thuiskomen in de natuur? Welk natuurlijk fenomeen markeert voor jou het begin of einde van een seizoen? Is het een bloem in je tuin? Een gevoel in je buik? Een geur in de lucht? Laat me jouw unieke manier weten. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar hoe jij de delen van het jaar waarneemt!


Van de vonk in mijn hart naar jou, ik wens je veel stroming toe,

Elise


Meer informatie over de cursus: riverlandrose.com/alswater 

 


 

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page